Đelić: Očekujem pozitivan izveštaj

Očekujem da će usmeni izveštaj Serža Bramerca biti dovoljan da sve zemlje EU odluče da počne proces ratifikacije SSP-a, kaže Božidar Đelić.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2010.

11:21

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije biće na čelu delegacije Srbije 14. juna u Luksemburgu, gde će biti i Bramerc sa kojim će biti obavljena serija kontakata.

Đelić je rekao da, posle sastanaka sa političkim direktorom holandskog ministarstva spoljnih poslova, ima utisak da "i intonacija i ono što smo čuli najavljuje pozitivan ishod".

Na pitanje da li bi nešto moglo da se promeni posle današnjih parlamentarnih izbora u Holandiji, Đelić je odgovorio da se u pogledu ratifikacije pozicija neće menjati, ali da je činjenica izbora i u Holandiji i u Belgiji otežavajuća okolnost za drugi korak koji se očekuje, a to je "prosleđivanje kandidature Evropskoj komisiji na razmatranje".

Podsetivši da poslednjih nekoliko meseci domaća administracija priprema odgovore na upitnike koje su dobile druge zemlje pre Srbije, Đelić je najavio da će sledećeg četvrtka neformalno evropskom komesaru za proširenje Štefanu Fileu uručiti oko 4.400 stranica odgovora.

On je rekao da će ti odgovori biti "dokaz da Srbija radi i da će biti i te kako spremna, kada se budu stekli politički uslovi i kada joj se bude i zvanično prosledio upitnik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: