Pančevo: Ostavke u odboru NS-a

Funkcioneri Nove Srbije u Pančevu protiv kojih su podnete prijave zbog sumnji za korupciju i proneveru novca, podneli ostavke na funkcije u lokalnoj samoupravi.

Izvor: Beta

Sreda, 09.06.2010.

01:17

Default images

Ostavke predsednik pančevačkog odbora NS i dvoje direktora zatražio je gradski odbor Demokratske stranke.

Gradski odbor NS uvažio je ostavke člana Gradskog veća Milanaka Andrejića, predsednika komunalnog preduzeća "Higijena" Milana Bokšana i direktorke Doma omladine Maje Georgijevske.

"Oni su ovim činom prepoznali interese grada i građana Pančeva koji ne smeju biti poređeni sa bilo čijom funkcijom. Nastavljamo dalje gde smo stali, mislimo da ova koalicija ima perspektive i da ćemo uraditi ono što smo obećali građanima pre izbora", rekao je potpredsednik GO NS Đorđe Papulić.

Ostavke Andrejića koji je i predsednik pančevačkog odbora Nove Srbije, i dvoje direktora zatražila je predsednica Gradskog odbora Demokratske stranke i gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović.

"Ko god doživljava učešće u gradskoj vlasti kao plen, a ne kao obavezu prema građanima nije dostojan obavljanja te funkcije. Vlast nije plen za političke grabljivce, i nećemo je na taj način deliti, čak ni po cenu vanrednih lokalnih izbora", izjavila je Martinovićeva.

Posle ostavki, razgovore DS i NS o sudbini vladajuće koalicije u Pančevu treba očekivati već u sredu", izjavio je izvor iz vrha Demokratske stranke u Pančevu.

Više tužilaštvo u Pančevu je najavilo podizanje optužnice za korupciju protiv Milanka Andrejića do kraja sledeće nedelje. On je osumnjičen za primanje mita od 3.000 evra da bi organizaciji Prijatelji Pančeva obezbedio novac iz gradskog budžeta za organizaciju Pančevačkog karnevala.

Krajem prošle nedelje policija je protiv Bokšana i Georgijevske podnela krivične prijave za proneveru ukupno oko tri miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: