Podrška projektu Kvirija centra

Ministarstvo kulture dodelilo Kvirija centru 100.000 dinara za realizaciju umetničkog kalendara za 2011. godinu, projekat za cilj ima promociju LGBT zajednice.

Izvor: B92

Sreda, 09.06.2010.

13:35

Default images

Sredstva su dobijena u okviru konkursa Ministarstva za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose razvoju i prezentaciji kulture u Srbiji.

Umetnički kalendar kojim Kvirija centar promoviše prava seksualnih manjina jedini je takve vrste u svetu. Dizajner Mirko Ilić je u jednoj recenziji napisao da je projekat "hrabar čak i za Njujork".

"Zahvaljujući podršci javnih ličnosti, uglednih dizajnera i velikom interesovanju medija, realizacijom kalendara obezbeđuje se javna podrška gej osobama u Srbiji i upozorava se na visoku stopu nasilja i diskriminacije kojoj je ova grupa izložena", navodi Kvirija centar.

Kvirija centar je od 2007. godine do sada objavio četiri kalendara na kojima su se pojavili i Mirjana Karanović, Severina Vučković, Marko Vidojković, Biljana Srbljanović, Svetozar Cvetković, Biljana Cincarević, Luna Lu, Marko Nastić, Maja Uzelac, Janko Baljak, kao i brojni mirovni aktivisti, aktivisti za ženska prava, prava Roma...

"Podrška Ministarstva kulture Republike Srbije je veoma značajna i još jedan od pokazatelja promena odnosa državnih institucija prema gej populaciji u Srbiji", navodi Kvirija centar.

Kvirija centar je promovisala i novi veb-sajt organizacije, koji se nalazi na adresi www.queeriacentar.org

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: