Planula imovina Darka Šarića

Na aukciji prodato više od 200 komada nameštaja, bele tehnike, audio i video uređaja, aparata za zabavu i drugih mašina koji su pripadali Darku Šariću.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2010.

15:50

Default images

Iako su nadležni predviđali mali odziv građana zbog straha i sujeverja, aukciji je prisustvovalo više stotina ljudi.

Prema prvim procenama, ukupna očekivana suma od 4,5 miliona dinara je premašena najmanje dvostruko. Snimanje nije bilo dozvoljeno zbog bezbednosti ljudi koji kupuju.

NI strah od odmazde, ni gužva, ni manjak vazduha u hali nisu mogli da zaustave ljude koji su odlučili da deo imovine osumnjičenih kriminalaca završi u njihovim domovima. Prvi su se pojavili već oko pola sedam, sat i po pre zakazanog početka razgledanja stvari.

Kada je u 9 aukcija počela, u hali je bilo i 200 ljudi. Neki su došli da kupuju, neki samo da razgledaju.

Predmeti su dostizali i višestruko višu cenu od početne.

Početna cena - konačna cena:

Frižider 20.000 - 70.000

Panasonik TV (175cm) 15.000 - 62.000

Kućni bioskop 100.000 - 240.000

Sto za stoni fudbal 7.000 - 40.000

Sto i 4 stolice 3.000 - 13.500

Dve lampe 3.000 - 40.000

U Direkciji za upravljanje oduzetom imovinom nisu očekivali ni ovakav odziv, a ni tolike cene, pa su aukciju produžili i posle 15 časova. Najbrže je otišao nameštaj.

Aukcija stvari Darka Šarića protekla je bez većih problema. Najverovatnije zbog nervoze, došlo je do nekoliko manjih svađa, a u jednom trenutku zbog nesporazuma oko cene jedan čovek je čak pljunuo drugoga, međutim sve je završeno u miru i nije bilo potrebe za intervencijom policije. Na licitaciji pokretne imovine oduzete od Darka Šarića, osumnjičenog za šverc droge, danas je prikupljeno između sedam i osam miliona dinara, rekao je direktor Direkcije za upravljanja oduzetom imovinom Jugoslav Stojiljković.

Stojiljković je naveo da je od 250 ponuđenih predmeta prodato 110.

Stojiljković je rekao da je javno nadmetanje prošlo u skladu sa zakonskom procedurom, da je interesovanje građana bilo izuzetno veliko i da je njih oko 400 učestvovalo u licitaciji u magacinskim prostorijama Direkcije Ministarstva pravde za upravljanje oduzetom imovinom u Beogradu, na Vilinim vodama.

Kako je naveo Stojiljković, cene su tokom licitacije uvećane tri do četiri puta u odnosu na utvrđene početne cene.

On je naveo da će najverovatnije za desetak dana biti organizovana druga licitacija za predmete koji danas nisu prodati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: