Hapšenja zbog nameštanja utakmica

Hrvatska policija je uhapsila dvadesetak osoba, među kojima ima i poznatih ličnosti i fudbalera, zbog sumnje da su nameštali fudbalske utakmice.

Izvor: B92

Utorak, 08.06.2010.

15:31

Default images

Prema navodima zagrebačkih medija, reč je o nastavku velike međunarodne akcije, u okviru koje su prva hapšenja izvršena krajem prošle godine.

Evropska fudbalska federacija tada je saopštila da se najveći broj sumnjivih utakmica odnosi na domaće lige u devet zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Dvadeset hrvatskih i dva slovenačka državljanina uhapšeni su u okviru akcija „Ofsajd“, čiji je cilj suzbijanje takozvane kladioničarske mafije.

Privedeni se sumnjiče za kazneno delo davanje i primanje mita i udruživanje, kao i zbog sumnji da su nameštali utakmice Prve hrvatske lige i u inostranstvu. Policija imena uhapšenih za sada ne saopštava pa se samo nagađa ko je iza rešeteka.

U hrvatskim medijima pojavile su se nezvanične informacije kako su na ispitivanju fudbaleri Štimac, Zubak i Sinovčić, koji su te navode demantovali. Prema istim izvorima privdeni su i Jasmin Agić, kao i golman Dinama Tomislav Butina, što je njegov tim takođe demantovao.

HRT prenosi kako su privedeni Miljenko Mumlek i Agić kao i Varteksov igrač Andrija Balajić i kapiten Zadra Jakov Surća.

Fudbalski savez Hrvatske je i ranije pokušao da skine utakmice HNL lige sa kladionica, ali u tome nisu uspeli.

Akciju pod imenom "Ofsajd" zajednički sprovode policija i Ured za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala - USKOK. Njihovi predstavnici su potvrdili da je u toku hapšenje više osoba na području nekoliko policijskih uprava, ali bez saopštavanja detalja.

Kako prenosi hrvatski "Nacional", hapšenja su deo međunarodne akcije, a glavni osumnjičeni su izvan Hrvatske.

Evropska fudbalska organizacija Uefa nije želela da komentariše istragu koja je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: