Nivo Save kod Šapca u opadanju

Nivo Save kod Šapca je u blagom opadanju i iznosi 487 centimetara, a na snazi je i dalje vanredna odbrana od poplava, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2010.

14:14

Default images

Pripadnici vatrogasno-spasilaèkih jedinica Sektora za vanredne situacije obilaze teren i po potrebi će pružati pomoć ugroženima od podzemnih voda.

U opštini Negotin kod hidrocentrale Đerdap 2 ispuštanje Dunava je 10.500 kubnih metara u sekundi.

U opštini Sombor nivo Dunava kod Bezdana je u porastu i trenutno iznosi 599 cm, sa daljom tendencijom rasta, ali bez opasnosti od izlivanja u branjena područja.

Kod Apatina nivo Dunava takođe beleži porast i iznosi 633 centimetra, a vodostaj Dunava je u nivou redovne odbrane od poplava.

U Beogradu se beleži povećanje nivoa Dunava i Save. Nivo Save trenutno iznosi 566 centimetara, dok je nivo Dunava kod Zemuna 607 sanimetara.

Nivo vodostaja Dunava kod Pančeva je u blagom porastu i trenutno iznosi 590 centimetara. Na reci Tamiš kod Pančeva uvedena je redovna odbrana od poplava.

Dunav u narednim danima nastavlja sa tendencijom rasta. Zbog porasta nivoa Dunava očekuje se i porast nivoa na reci Savi, Tisi i Tamišu na ušću u Dunav, dok se u gornjem toku ovih reka očekuje stagnacija i opadanje, kaže se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: