Đelić: Bez uslova oko Kosova

Stav Srbije je poznat- ne prihvatamo uslovljavanje članstva u EU priznavanjem Kosova, kaže potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić.

Izvor: B92

Nedelja, 06.06.2010.

23:39

Default images

Đelić je ovako odgovorio na izjavu ambasadora Velike Britanije Stivena Vordsvorta da Kosovo i put Srbije ka EU više nisu na odvojenim kolosecima.

"Srbija nikada neće direktno ili indirektno priznati nelegalno proglašenu nezavisnost Kosova", rekao je Đelić u izjavi za sutrašnje "Novosti".

Što se upitnika EU za našu zemlju tiče, Đelić kaže da ćemo na sva pitanja, pa i ona koja se tiču teritorije i stanovništva, odgovarati u skladu sa Ustavom Srbije i, tamo gde se on primenjuje, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Srbija prihvata ovu rezoluciju, jer je u skladu sa našom politikom oko Kosova i Metohije", zaključio je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: