"Prvo da Sitigrup ispravi propuste"

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić kaže da će postupak o uslovima procene "Telekoma" početi kada "Sitigrup global" u ponudi ispravi tehničke propuste.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.06.2010.

17:20

Default images

Ona je kazala da očekuje da ta "pregovaračka procedura neće dugo trajati, kako bi finansijski savetnik vrlo brzo počeo da se bavi procenom 'Telekoma'".

"Ukoliko taj konzorcijum ispravi tehničke propuste u ugovoru koji je dostavio na tenderu za izbor finansijskog savetnika pri prodaji dela ''Telekoma'', počeće pregovarački postupak", rekla je Matićeva.

Ministarka je navela da će se procena odnositi na ceo "Telekom", definisanje pravno-imovinskog statusa, dodajući da savetnik, pored procene, daje i preporuke o optimalnom načinu prodaje državne imovine.

"Savetnik će odrediti i koji procenat imovine je optimalan za prodaju, dinamiku tog procesa, ali imaće i zadatak da animira zainteresovane kupce", ukazala je ministarka Matić.

Ona je podsetila da je opredeljenje svih vlada u Srbiji, od 2000. godine do danas, da se privatizacijom podigne efikasnost u državnim i javnim preduzećima.

Matićeva je rekla da je "Telekom" relativno efikasno preduzeće,"ali i da može biti još efikasniji smanjenjem troškova i povećanjem investicija".

"U budućnosti će biti neophodno da se još više investira i zato bi bilo dobro da to radi neki strateški partner koji ima globalne operacije i koji to može sa lakoćom da iznese", navela je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: