Dragutinovićeva za "granicu 40.000"

Ministarka finansija Diana Dragutinović smatra da jednokratnu nadoknadu, dogovorenu sa MMF-om, treba da prime oni čije zarade ne prelaze 40.000 dinara.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 06.06.2010.

17:02

Default images

Prema dogovoru sa MMF, naknade penzionerima mogu se raspodeliti kao socijalna podrška za ugrožene kategorije najstarijih, rekla je ona.

"Visina naknade, eventualni limiti i vreme isplate u nadležnosti su potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića", rekla je ministarka za "Vecernje novosti".

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić navodi da se ne radi ni o kakvoj nagradi niti socijalnoj kategoriji i da je zato predložio da naknadu dobiju svi koji rade u javnim službama a imaju zaradu do 80.000 dinara.

Dinkić smatra da je u javnosti izazvana zabuna jer je nameravana isplata nazvana bonusom i podseća da su zaposleni u javnim službama ranije dobijali regres za odmor koji zbog krize nije isplaćen prošle godine.

On smatra i da se regres mora isplatiti do početka jula i kaže da je načelno takav dogovor postojao u Vladi. Dinkić je apelovao i na privatne poslodavce da, ako su u mogućnosti, svojim zaposlenima isplate regres.

Tokom majske posete Misije MMF Beogradu dogovorena je suma od 6,5 milijardi dinara koje se mogu potrošiti u ove svrhe jer je tada ocenjeno da se još nisu stekli uslovi za odmrzavanje plata u javnom sektoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: