Šutanovac posetio pilota Jocića

Ministar odbrane Dragan Šutanovac obišao je na VMA pilota majora Slobodana Jocića koji je, posle iskakanja iz aviona Orao, smešten na odeljenje neurohirurgije.

Izvor: Beta

Nedelja, 06.06.2010.

13:32

Default images

Ministar je nakon razgovora sa Jocićem ocenio da je najvažnije da je on dobrog zdravlja i izrazio nadu da će vrlo brzo napustiti VMA.

Ministar je ocenio da se Jocić ponašao herojski i da je bio svestan tokom celog leta, zbog čega je uspeo da izvrši sve procedure i pravila.

On je čestitao pilotu i naglasio da je zaslužio nagradu za to što je uspeo da uradi.

Šutanovac je potvrdio da je uzrok pada tehnički kvar, ali da će dalja istraga utvrditi detalje tog slučaja. Dodao je da je pilot VS pokušao sve da spasi letelicu i svoj život, kao i imovinu i živote građana na zemlje, zbog čega je odlučio da iz aviona iskoči nad jezerom.

On je rekao da VS ni na koji način nije ugrozila bezbednost građana o čemu svedoči i činjenica da je pilot pre pada aviona zatvorio rezervoare kako bi sprečio izlivanje goriva u vodu i sprečio ekološku katastrofu.

Avion je juče izvučen iz Gružanskog jezera.

Prema njegovim rečima, to je prvi slučaj u kojem je avion pao zbog tehničkog kvara.

"Takve stvari se dogadjaju i sa najsavremenijim avionima na svetu i sa najobučenijim pilotima", rekao je Šutanovac i podsetio na nedavnu
nesreću komandanta ruske akro grupe koji je imao veliko letačko iskustvo.

Načelnik VMA general-major Miodrag Jevtić rekao je da je zdravstveno stanje pilota stabilno i da je u završnoj fazi oporavka. On je dodao da se pacijent priprema za otpust na kućno lečenje i izrazio očekivanje da će sve proći bez problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: