“Izveštaj osnova za ratifikaciju“

Izveštaj haškog tužioca trebalo bi da bude osnova za početak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji, kaže Božidar Đelić.

Izvor: B92

Subota, 05.06.2010.

15:04

Default images

On istovremeno podseća da je za sve bitne korake u daljim integracijama Srbije, potreban konsenzus svih članica EU.

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić očekuje da će najnoviji izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o saradnji Beograda sa tim sudom biti osnova za početak procesa ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

On ističe da ne treba spekulisati o tome ko će podržati Srbiju a ko neće, jer je za sve bitne korake potreban konsenzus svih zemalja članica EU.

Podsetimo, u najnovijem izveštaju glavnog haškog tužioca, u koji je B92 imao uvid, uvažavaju se napori Srbije, ali se predlaže i promena strategije u potrazi za beguncima - Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: