Papandreu: Narod će nas kamenovati

Grčki premijer Jorgos Papandreu izjavio je u parlamentu da će narod kamenovati grčke političare ukoliko se ne izbore s korupcijom.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2010.

19:06

Default images

"Ukoliko ne dovedemo zemlju u red, ukoliko ne izgradimo osećaj za pravdu, ukoliko nema poštovanja zakona, sve će nas izjuriti gađajući nas kamenjem - i s pravom", rekao je on.

Papandreu je dodao da se sada insistira na transparentnosti u Grčkoj, na pravilima i odgovornosti, na borbi protiv korupcije, kao i na istragama o najvećim slučajevima loše uprave.

Grčku u poslednje vreme potresaju masovni ulični protesti zbog reforme penzionog sistema i smanjenja plate, čime su Međunarodni monetarni fond i EU uslovili pomoć od 110 miliona evra Grčkoj da izađe iz dužničke krize u koju je zapala.

Analitičari ocenjuju da će još više naroda izaći na ulice ukoliko vlada uskoro ne pokrene sudske postupke protiv onih koji su godinama izbegavali da plaćaju porez i protiv korumpiranih političara, koji su uveliko doprineli situaciji u kojoj se danas nalazi Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: