BG: Protest palestinske dijaspore

Predstavnici palestinske dijaspore u Srbiji organizovali su protest u centru Beograda zbog prošlonedeljnog napada Izraela na humanitarni konvoj brodova.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2010.

18:29

Default images

Izraelski komandosi napali su prošle nedelje flotu brodova koja je prevozila humanitarnu pomoć Gazi.

Nekoliko desetina građana okupilo se na Trgu Republike, noseći u rukama palestinske zastave i druga obeležja, kao i natpise:"Deblokirajte Gazu" i "Zaustavite izraelski teror". Protest je podržao i muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić.

"Očekujemo od srpski narod i Beograd da nas podrži, i da srpski narod podrži palestinski narod, i da podrži sve što se desilo i zbog čega se bori palestinski narod. Očekujemo baš veliku podršku od njih jer smatramo da je naš odnos najbolji mogući i da smo mi prijatelji", kaže predsednik palestinske dijaspore Masut el Aga.

“Samo tolerancija, mir, razum. Znači, da jedanom prestanu te lude glave koje samo misle silom. Ne znaju ni za humanitarnu pomoć, ni za ljude koji su pod blokadom već godinama u Gazi, a zna ceo svet da je ta blokada posledica izraelske invazije pre dve godine”, kaže član palestinske dijaspore u Srbiji, Amer Musa.

O napadu na brodove koji su prevozili humanitarnu pomoć za Gazu možete čitati i na Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: