Povređeni pilot u stabilnom stanju

Zdravstveno stanje pilota Slobodana Jocića, koji se juče katapultirao iz vojnog aviona "orao" kod Kragujevca, stabilno je.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2010.

13:36

Default images

Povređeni pilot je svestan, bez znakova neuroloških posledica i u toku je redovna medicinska dijagnostika u službama Vojno-medicinske akademije, gde je smešten.

Pilot major Slobodan Jocić, juče oko 12.20 časova se katapultirao iz aviona "orao" pre nego što je letelica pala u Knićko jezero.

Jocić je, zbog nemogućnosti izvlačenja stajnog trapa, bio prinuđen da napusti avion na području Knićkog jezera kod Kragujevca.

Komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Ranko Živak je na konferenciji izjavio da je pilot Jocić poštovao sve predviđene vojne procedure.

Živak je objasnio da je Jocić preduzeo sve kako bi pokušao da sleti, ali da to nije mogao da učini jer je, kako je jedan od tri točka aviona ostao zaglavljen u stajnom trapu letelice.

Jocića je danas posetio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić koji mu je poželeo da se što pre oporavi od zadobijenih povreda i vrati u jedinicu na svoje redovne zadatke, objavljeno je na Internet stranici Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: