Obama ljut zbog isticanja nafte

Američki predsednik Barak Obama je besan zbog isticanja nafte u Meksički zaliv, ali je rekao da je njegov posao da dovede stvari u red, a ne da diže galamu.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.06.2010.

09:51

Default images

"Voleo bih da mnogo vremena provedem istresajući se i vičući na ljude, ali to nije posao za koji sam izabran", rekao je Obama.

"Moj posao je da rešavam problem i, najzad, ne radi se o meni i o tome koliko sam ljut. Radi o ljudima u Meksičkom zalivu koji su pogođeni i o tome šta radim da obezbedim da oni spasu svoj način života", dodao je Obama.

Na pitanje da li je ljut zbog svega što se desiilo, američki predsednik, koji je upravo napunio 500 dana na tom položaju, istakao je da je "besan", jer "neko nije razmišljao o posledicama svog delovanja".

Američki predsednik je ocenio da nije bilo dovoljno brzog odgovora "Britiš petroleuma" na ekološku katastrofu u Meksičkom zalivu i dodao da je deo njegovog posla da obezbedi da ta kompanija odgovara.

Obama je ipak rekao da podržava eksploataciju nafte sa morskog dna, "ako može da bude bezbedno izvedena".

Uprkos svim izazovima, pored katastrofe u Meksičckom zalivu, tu su političke bitke u Kongresu, zatim spoljnopolitički izazovi, kao Severna
Koreja i Iran, rekao je Obama i dodao da je biti predsednik - "najbolji posao na svetu".

"Izvanredna je prilika buditi se svakog dana sa saznanjem da imate priliku da služite američkom narodu i činite njegov život boljim", kaže Obama.

Na zapažanje da ga, prema poslednjim anketama, podržava 48 odsto Amerikanaca, on je konstatovao da je to, s obzirom na okolnosti, dosta dobra brojka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: