"Školarine ne treba povećavati"

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da smatra da fakulteti ne bi trebalo da povećavaju školarinu.

Izvor: B92

Petak, 04.06.2010.

01:06

Default images

"Znam da fakulteti imaju problema sa novcem, pa ćemo morati da se potrudimo da im povećamo izdvajanja za materijalne troškove. Ako sve to uspemo, neće biti razloga za povećanje školarine", rekao je Obradović.

Na pitanje da li će Zakonom o visokom obrazovanju, koji bi trebalo da bude usvojen, biti zaoštreni uslovi za osnivanje privatnih fakulteta, on kaže da je sada procedura za osnivanje fakulteta preciznija.

Prema njegovim rečima, gotovo svi fakulteti ispunjavaju uslove akreditacije, a država, ako akreditacije nema, ima obavezu da preuzme brigu o studentima.

Upitan koliki je rok dat "večitim" studentima koji studiraju po starom programu, da završe studije, Obradović je rekao da su precizirani rokovi za završetak započetih studija po starom programu i akademci će biti upoznati sa njima.

"Školovanje neće trajati u nedogled", izjavio je ministar.

Obradović koji je i zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije, rekao je da opozicija ima pravo da organizuje mitinge i iskazuje nezadovoljstvo, ali da je Vlada stabilna i ima stabilnu skupštinsku većinu.

Prema njegovim rečima, svako prevremeno raspisivanje izbora u Srbiji bi značilo ekonomsku blokadu od najmanje šest meseci.

Obradović je kazao i da nema ništa protiv organizovanja Parade ponosa i da je to "nešto što je deo života".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: