Požar u Daki usmrtio 85 osoba

U velikom požaru u starom centru glavnog grada Bangladeša, Dake, poginulo je 85 osoba a više od 100 je teško povređeno, saopštila je policija.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 03.06.2010.

21:41

Default images

Strahuje se da je veliki broj stanovnika prestonice Bangladeša zarobljen u nekoliko zgrada koje su u plamenu, javili su lokalni mediji.

Britanska mreža BBC navodi da se vatrogasci bore da uđu u gusto naseljeni stari deo grada Nimtoli, gde se zbog eksplozije u trafo-stanici požar proširio na najmanje 20 stambenih kompleksa.

Najviše mrtvih je nađeno u zgradi u kojoj je bila svadba, a gori još sedam višespratnica u kojima su i prodavnice hemijskih proizvda.

Stanje stotinak opečenih i otrovanih dimom se opisuje kao kritično. Bolnice su preopterećene, a vlasti su pozvale u pomoć i sve
nastavnike Medicinskog fakulteta.

Najveća prepreka za vatrogasce su tesne, gusto izgrađene uličice u okolini drevnog bazara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: