Vanredne odbrane na rekama u Srbiji

Na više mesta duž tokova Dunava, Save, Tise i Tamiša proglašena je vanredna odbrana od poplava. Poplavani talas stigao do Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

21:01

Default images

Odbrana od poplava trenutno je proglašena na Dunavu kod Novog Sada, Zemuna, Pančeva i Smedereva, na Savi je kod Beograda i Šapca.

Na Tisi je odbrana proglašena kod Novog Kneževca, Sente, Novog Bečeja i Titela, na Tamišu kod Jaše Tomića i Sečnja, na Moravici kod Vatina i na Neri kod Kusića.

U opštini Negotin, u selu Radujevac, došlo je do porasta nivoa Dunava i postoji opasnost od plavljenja domaćinstava, a opštinski štab je doneo odluku da se postavi odbrambeni nasip za zaštitu objekata.

Za postavljanje odbrambenog bedema angažovano je pet kamiona i dva utovarivača.

Na području opštine Sombor primetan je porast nivoa podzemnih voda, ali za sada to ne stvara dodatne probleme.

U toj opštini, u mestu Kljajićevo, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora MUP-a za vanredne situacije crpe vodu iz dvorišta i bašta, dok u selu Riđici, Vodoprivredno preduzeće vadi mulj iz korita Plazovica, ali je situacija pod kontrolom i ne očekuje se pogoršanje.

U mestu Prigrevici pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora probijaju cevi ispod ćuprija i čiste odvodne kanale, dok u Kanjiži i dalje crpe vodu iz kanala Kiriš, koja se prebacuje u Tisu.

Porast vodostaja kod Kule Nebojša

U Beogradu je kod kule Nebojša došlo do porasta vodostaja Save, pa su ekipe "Beograd Voda" izašle na teren kako bi sprečile eventualno plavljenje pružnog prelaza i izlivanje vode na okolne ulice.

Ekipe "Beograd voda" provešće noć na Savi kod kule gde je nivo reke na koti koja je za 70 centimetara viša od nivoa pružnog prelaza.

Celu noć radiće na priremi nasipa da bi sprečili izlivanje vode u zaleđe pruge.

Pored te intervencije, zbog najave novih padavina i povećanja vodostaja Dunava i Save, ekipe gradskog vodoprivrednog preduzeća pojačala su dežurstva na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: