Humanitarna aukcija za Svratište

Na humanitarnoj aukciji za pomoć Svratištu za decu ulice u organizaciji kompanije" Okean Atlantik" i NVO Centar za integraciju mladih prikupljeno 13.000 evra.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

19:32

Default images

Kompanije i pojedinci su se "borili" za fotografije iz kolekcije "Starog Dorćola" Nebojše Babića, koje su prethodnih mesec dana krasile galeriju "Apartman".

Novac prikupljen na ovaj način biće iskorišćen za finansiranje vaspitača i saradnika koji čine stručni tim Svratišta.

"Ono što su očekivanja Svratišta jeste da naredne godine nađe stabilno mesto u budžetu Grada Beograda. Ta vrsta finansiranja bi nam obezbedila izvesnost da možemo da pokrijemo rad socijalnih radnika, psihologa, pedagoga i drugih članova tima na godišnjem nivou. Mi smo još uvek u situaciji da nismo sigurni iz meseca u mesec da li možemo da pokrijemo taj rad”, rekla je Milica Đorđević, koordinatorka CIM-a.

"Fotografije Dorćola su na neki način simbolične, jer smo tu otvorili prvo svratište za decu i do sada smo naučili kako da služimo preko 500 mališana koji borave kod nas", rekla je Đorđevićeva.

"Naravno da Svratište može da očekuje pomoć Sekretarijata za dečju zaštitu. Ja bih rekla da je to naša obaveza. Mi smo partneri na jednom važnom poslu, a taj posao se zove obezbediti bolje uslove života i srećnije odrastanje za svu decu Beograda. U tom smislu nema dileme da će Sekretarijat i Grad odvojiti sredstva, ali to ne oslobađa odgovornosti i druge aktere na teritoriji grada Beograda", rekla je Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za dečju zaštitu.

"Naša motivacija za pomoć Svratištu bila je energija koju ljudi koji tamo rade ulažu u svoj posao", rekao je direktor "Okean Atlantika" Aleksandar Zavišić i dodao da su fotografije Dorćola "jezgro humanitarne akcije", koja traja već dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: