Tači: Partnerstvo sa Srbijom

Kosovo se nada da će uspeti da sklopi partnerski odnos sa Srbijom, ali koji će se zasnivati na odnosu dve nezavisne države, kaže kosovski premijer Hašim Tači.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

17:26

Default images

"Održavamo odlične odnose sa našim susedima, Makedonijom, Albanijom i Crnom Gorom", rekao je Tači u Helsinkiju.

“Sada se nadamo da će se ta saradnja razviti i sa Srbijom, na temelju saradnje dve nezavisne države", rekao je Tači.

Posle susreta sa Tačijem, koji boravi u trodnevnoj poseti Finskoj, finski premijer Mati Vanhanen je rekao da sve zemlje Zapadnog Balkana imaju evropsku perspektivu.

On je dodao da je Srbija obavezna da reši probleme sa Kosovom na svom putu ka Evropskoj uniji.

Tači je podvukao da je Kosovo "multietnička država u kojoj vlada demokratija" i da "svako na Kosovu ima pravo da živi tamo gde mu se nalazi kuća".

Iz kabineta premijera Kosova je saopšteno da je Tači informisao svog domaćina o zbivanjima na Kosovu.

Vanhanen je visoko ocenio dosadašnja dostignuća na Kosovu i najavio dalju podršku Finske Kosovu, navodi se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Tači se sastao i sa bivšim izaslanikom UN za Kosovo Martijem Ahtisarijem, koji je, kako je saopšteno u Prištini, rekao da je nezavisnost Kosova bila jedino ispravno rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: