"Još se ne zna uzrok požara u SM"

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević kaže da još nije poznat uzrok požara u Medicinskom centru u Sremskoj Mitrovici i da će u toku dana biti obavljen uviđaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

13:35

Default images

"Šteta neće biti velika koliko je mogla da bude", rekao je on i dodao da će operacije u toj ustanovi moći da se obavljaju već tokom dana, najkasnije sutra.

Ministar je naglasio da su zaposleni u toj ustanovi brzom intervencijom uspeli da evakuišu 70 pacijenata od kojih je jedan bio priključen na respirator.

Milosavljević je naveo da se kod takvih incidenata uvek postavlja pitanje lične ili kolektivne odgovornosti, ali i napomenuo da se o tome može govoriti tek nakon istrage MUP-a.

Bolnica u Sremskoj Mitrovici ima 500 postelja i godišnje zbrine 25.000 pacijenata, dodao je on i podsetio da je 2006. godine u renoviranje te ustanove uloženo tri miliona evra.

Kako je ranije danas saopštio MUP Srbije, u požaru u Mitrovačkom Medicinskom centru nije bilo poginulih ni povređenih osoba, ali je izgorela krovna konstrukcija površine oko 500 kvadratnih metara, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Požar je izbio sinoć oko 20.00 časova u novom hirurškom bloku i u njigovom gašenju učestvovalo je 45 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Sremske Mitrovice Novog Sada, Šapca i Beograda.

Pacijenti raspoređeni po drugim odeljenjima

Pacijenti koji su prilikom izbijanja sinoćnjeg požara bili u hirurškom bloku, njih osadeset devetoro, razmešteni su na četiri druga odeljenja bolnice.

U sobe tih odeljenja ubačeni su novi kreveti i većina pacijenata je već smeštena, dok se u pojedinim odeljenjima razmeštanje privodi kraju. Premešteni pacijenti kažu da se gužva oseti, ali ne kriju svoju zahvalnost osoblju koje je i samo učestvovalo u evakuaciji.

Iako su operacione sale netaknute, u narednih nekoliko dana neće biti operacija, a u bolnicu će se primati samo urgentni slučajevi.

Kako bi gužva u samoj ustanovi bila smanjena odlučeno je da deo pacijenata danas bude otpušten, pa je od jutros gotovo polovina onih koji su ležali na hirurškom otišla svojim kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: