Dodik: Samit ličio na pozorište

Gostujući u “Kažiprstu”, premijer Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je samit u Sarajevu imao skromne domete i da je ličio na pozorište.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

12:10

Default images

Dodik kaže da je dolazak velikog broja stranih ministara i drugih zvaničnika iz regiona i Evropre na Samit u Sarajevu pao pred činjenicom da je to bio neformalni skup.

"Gluma je to da se pokušava napraviti veliko dostignuće, a nije. Evropa je opterećena svojim problemima i vidljivo je da je Evropa gubi interes“, rekao je on.

"Evo konkretno za BiH, evropski komesar kaže da nije pristojno da apliciramo za kandidaturu, jer imate OHR. Dok ga ne ukinete. Poruka je dok ne rešite odnose“, smatra Dodik.

B92: A ko ga ukida?

Dodik: Naravno, Evropa. To licemerje koje vidimo. A onda će sve učiniti da kažu - lokalni političari nisu učinili.

B92: A ko je vas predstavljao?

Dodik: Mi imao zamenicu ministra Anu Trišić.

B92: A Svena Alkalaj?

Dodik: On je lični predstavnik Harisa Silajdžića. Možda i neuspeh svega toga je arogancija koju Alkalaj pokazuje .A šta je arogantno? Sama organizacija, delegacije koje su dolazile. Naravno niko neće reći zbog dobrog odnosa. Potpuna dezorganizacija prijema.

B92: Evo Jeremić kaže da je sve bilo u redu. Je l' i on glumio?

Dodik: On je rekao ono što treba

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: