"Veliko interesovanje za Telekom"

Na tenderu za prodaju akcija "Telekoma Srbija" nesporno je da će se pojaviti više kandidata, rekla je ministarka telekomunikacija Jasna Matić.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

08:48

Default images

Pored "Dojče telekoma", interesovanje pokazuju i egipatska kompanija "Oraskom" i španska Telefonika, izjavila je ona i dodala da "veruje da će tender biti raspisan na jesen".

Ministarka je dodala da tvrdnje o zainteresovanosti "Oraskoma" iznosi na osnovu kontakata sa vlasnikom "Oraskoma", kao i na osnovu razgovora sa egipatskom ministarkom za međunarodnu saradnju.

Prema njenim rečima, oni jesu velika kompanija, koja ima prisustvo i u našem regionu, Italiji i Grčkoj, tako da deluju dosta kredibilno.

Na pitanje da li je tačno da bi Vlada najviše volela da vidi Dojče telekom kao kupca, Matićeva je rekla da bi "Vlada volela da vidi dobrog, kredibilnog, reputabilnog strateškog partnera, koji može da investira i podigne nivo kvaliteta usluga, i da obezbedi dalji razvoj preduzeća i uopšte telekomunikacija u Srbiji".

Ona je istakla da iz perspektive Ministarstva telekomunikacija "Telekom" može da se privatizuje zato što je došlo do liberalizacije tržišta, kao i do oživljavanja regulatornog i institucionalnog okvira koji omogućava da tržište funkcioniše nezavisno od vlasničke strukture.

"Ono što bi Vlada želela na svaki način jeste da tržište telekomunikacija ostane funkcionalno, da se omogući razvoj i dalje ulaganje", kazala je ministarka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: