Vojnici Srbije uskoro i u Libanu

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je da očekuje da će pripadnici Vojske Srbije uskoro uzeti učešće u misijama u Libanu i na Kipru.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.06.2010.

08:09

Default images

Pripadnici Vojske Srbije trenutno učestvuju u četiri mirovne misije.

U intervjuu današnjim "Večernjim novostima", on je rekao da se zalaže da se afera "Satelit", "koja traje već pet godina, konačno dobije sudski epilog, a javnost sazna punu istinu".

"S druge strane, verujem da će država učiniti sve što je u njenoj moći da taj novac ne bude bačen u vetar, već da dobijemo proizvode iz Izraela koji nam mogu biti od koristi", kazao je Šutanovac.

On je dodao da će proces profesionalizacije vojske biti gotov do početka sledeće godine i da će Vojsku Srbije činiti oko 36.000 pripadnika, sa kadrovskom mapom po najvišim standardima.

"Naš sistem odbrane dobija moderan i savremen karakter i predstavlja lokomotivu koja predvodi reforme u Srbiji i ubrzava je na putu ka EU", kazao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo odbrane u velikoj meri doprinosi povratku poverenja u regionu.

"Mi smo lideri u izgradnji dobrih međususedskih odnosa i želimo to i da ostanemo. Takođe, generalno poverenje koje se uspostavlja u oblasti odbrane i bezbednosti, predstavlja temelj saradnje Srbije i EU. Sporazumom sa Hrvatskom zaokružićemo saradnju sa svim zemljama bivše Jugoslavije. Na našoj Vojnoj akademiji školujemo oficire iz BiH, Crne Gore i Makedonije, a uskoro, nadamo se, i iz Hrvatske", kazao je ministar Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: