Hag: Zahtev Veselina Šljivančanina

Haški tribunal bi trebalo da raspravlja o zahtevu Veselina Šljivančanina da bude preispitana pravosnažna presuda kojom je osuđen na 17 godina zatvora.

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2010.

07:38

Default images

Šljivančanin je osuđen kao oficir bivše JNA zbog pomaganja zločina nad hrvatskim zarobljenicima u Vukovaru 1991. godine.

Žalbeno veće Tribunala će tokom rasprave saslušati svedoka Miodraga Panića na čijem je iskazu Šljivančaninova odbrana zasnovala zahtev za preispitivanje pravosnažne presude.

Usvojivši žalbu Tužilaštva, apelaciono veće Tribunala je 5. maja prošle godine pravosnažno povećalo kaznu Šljivančaninu sa pet na 17 godina zatvora, proglasivši ga krivim za pomaganje ubistva 194 hrvatska zarobljenika na farmi Ovčara, 20 i 21. novembra 1991.

Za 15 godina rada, Tribunal nije do sada prihvatio nijedan zahtev za ponovno razmatranje pravosnažne presude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: