S. Mitrovica: Požar u bolnici

Požar koji je izbio u bolnici u Sremskoj Mitrovici je lokalizovan, nema povređenih, a pacijenti i osoblje su evakuisani.

Izvor: B92

Sreda, 02.06.2010.

21:36

Default images

Do požara je došlo pošto se zapalio krov novoizgrađenog hirurškog bloka te medicinske ustanove, a vatra je zahvatila treći i četvrti sprat zgrade.

Svi pacijenti i osoblje su evakuisani iz zgrade. Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je za B92 da je izgorelo 500 kvadrata krova i prostor iznad petog sprata i da je požar pred gašenjem.

"Ono što čini problem prilikom intervencije je priroda samog krova, reč je o jednoj vrsti laminata i staklene vune i to je veoma teško za gašenje. Ima puno dima i plamena koji tinja pod samim krovom i zato su ovde platforme koje su stigle iz Novog Sada i Beograda", kaže on.

"Zbog požara, 70 pacijenata je evakuisano, nema poginulih i povređenih, a uzroci požara za sada nisu poznati", rekao je Marić.

Požar je prema prijavi vatrogasnih službi izbio oko 20.20 časova, vatrogasci su za oko tri minuta stigli i počeli da gase, a u međuvremenu je dvadesetak radnika, koji su se našli u bolnici, počelo evakuaciju pacijenata. Oni su evakuisani prvo na niže spratove, a zatim i u ostale blokove bolnice.

U gašenju je učestvovalo oko 45 vatrogasaca, sa 16 vozila. Požar nije počeo da se gasi odmah jer lokalni vatrogasci nisu imali kola sa merdevinama kojima mogu da dođu do samog krova, koji se nalazi iznad četvrtog sprata bolnice.

O uzrocima i šteti ni direktor bolnice Goran Ivić, a ni načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić nisu hteli da spekulišu u ovom trenututku, a nezvanično se govori o lošim instalacijama.

Ovaj blok bolnice građen je pre 16 godina, instalacije nisu sasvim nove, ali istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo.

Oprema koja je bila u delu bolnice koji je zahvatio požar je takođe skolonjena. Direktor bolnice je rekao da nijedan od aparata koji je bitan za lečenje pacijenata iz ovog dela Vojvodine nije oštećen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: