Demanti o izaslaniku za region

Evropska komisija demantovala je informaciju medija da će EU odmah posle ministarske konferencije u Sarajevu imenovati specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2010.

21:43

Default images

Rasprava o tome je u toku, ali nikakve odluke još nema, tako da informacija koja se pojavila u beogradskom listu "Danas" nije tačna, kažu iz EK.

List "Danas" naveo je i imena "najozbiljnijih kandidata" za tu funkciju - Pedija Ešdauna i Miroslava Lajčaka, bivših visokih predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Slovačke diplomate, međutim, negirale su da je Lajčak jedan od dvojice kandidata za mesto izaslanika za Zapadni Balkan, prenela je slovačka agencija TASR.

"Takve spekulacije nisu zasnovane na istini", istakao je portparol slovačkog Ministarstva spoljnih poslova Peter Stano.

Pozivajući se na više neimenovanih diplomatskih izvora, list "Danas" preneo je da bi budući specijalni izaslanik za Zapadni Balkan zastupao na tom mestu Savet EU, što znači da bi bio deo aparata visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, koja će ga zvanično i imenovati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: