Jociću presuda u četvrtak

Sretenu Jociću, poznatijem kao Joca Amsterdam, Viši sud u Beogradu izreći će u četvrtak presudu zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića 1995. godine.

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2010.

15:50

Default images

Pošto je saslušalo poslednjeg svedoka, a potom odbilo druge dokazne predloge, sudsko veće Maje Ilić saslušalo je završne reči tužilaštva i odbrane.

Tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo da se Jocić osudi po zakonu, prema kome za podstrekavanja na ubistvo preti višedecenijska kazna zatvora.

Jocić je ponovio da nema veze sa ubistvom Marjanovića i istakao da mu je slučaj namešten da bi bio izručen Srbiji i likvidiran.

Predsednik sudskog veća Maja Ilić zakazala je izricanje presude za četvrtak u 8.30 sati u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Kao neposredni izvršioci ubistva Marjanovića krajem devedesetih godina prošlog veka osuđeni su bivši policajci Miodrag Prodanović i Bojan Milosavljević.

Jociću će biti izrečena presuda zbog optužbi da je izvršio krivično delo podstrekavanje na teško ubistvo, tako što je u julu 1995. godine nagovorio Prodanovića i Milosavljevića da ubiju Marjanovića u kafiću "Bambi" u sportskom centru "Olimp" na Zvezdari, kada je nastradala i Marjanovićeva devojka Marija Đođević, a više ljudi ranjeno.

Optužnica tereti Jocića da je Prodanoviću i Milosavljeviću za tu "uslugu" obećao 50.000 maraka i dao im vozilo, marke "simka", italijanskih registarskih oznaka, i dva automatska pištolja, marke "hekler i koh".

Prodanović je na današnjem suđenju negirao da poznaje Jocića i da je izvršio ubistvo zbog kojeg je, kao i Milosavljević, osuđen na 15 godina zatvora, koju je u međuvremenu i odslužio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: