SRS optužuje naprednjake za nasilje

Potpredsednica SRS-a Gordana Pop-Lazić optužila je naprednjake za fizički napad na aktiviste radikala u Boru. Za incident krivi radikali, kažu u SNS-u.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 01.06.2010.

15:46

Default images

Policija je potvrdila da se dogodio incident između aktivista dve stranke, ali je navela da fizičkog sukoba nije bilo jer su ga sprečili policajci.

Pop-Lazićeva je zatražila od nadležnih državnih organa da reaguju povodom incidenta u Boru. Ona je pozvala i ostale političke partije da se tome suprotstave i osude, kako je rekla, nasilničko ponašanje naprednjaka.

Pop-Lazićeva je na vanrednoj konferenciji za novinare kazala da "jučerašnji fizički napad Vučićevih huligana na aktiviste SRS-a, koji se dogodio u Boru, još jednom potvrđuje mafijaške manire kojima se služi SNS".

"Grupa od desetak huligana, naočigled policije, najpre je žestoko nasrnula na vozilo u kome su se nalazili aktivisti SRS-a, popevši se na haubu automobila i šutirajući vetrobransko staklo, a zatim su nekoliko puta udarili vozača i počupali kablove razglasa koji se nalazio u kolima", kazala je ona.

Prema rečima Pop-Lazićeve, prilikom tog napada je i jedan policajac oboren na zemlju. Posle toga policija je privela nasilnike, čime je, kako je rekla, izbegnuto krvoproiliće, ali su privedeni ubrzo pušteni.

SRS zahteva da nadležni državni organi prekinu sa tolerisanjem takvog ponašanja naprednjaka, koje je postalo njihovo uobičajno sredstvo političke borbe, jer "onda kada im ponestanu plakati, novac, veštačko đubrivo, televizori, naprednjaci pribegavaju nasilju", rekla je potpredsednica SRS-a.

"Da li takvim ponašanjem šalju poruku da će da biju sve redom ukoliko ne glasaju za njih", upitala je Pop - Lazić.

SNS: Radikali krivi za incident

SNS je optužila, s druge strane, optužila aktiviste Srpske radikalne stranke da su odgovorni za incident u Boru.

"Nekoliko preostalih članova Srpske radikalne stranke u Boru sve vreme su psovali, vređali i gađali različitim predmetima lidera SNS Tomislava Nikolića", kada je on juče boravio u Boru, navodi se u saopštenju naprednjaka.

Dodaje se da su na to aktivisti SNS "bez fizičkog kontakta... grupu huligana oterali sa lica mesta".

SNS je ocenila da su radikali "postali isključivo batina režima i jedini zadatak im je da napadaju opoziciju".

Borska policija potvrdila je da se juče dogodio incident između aktivista dve stranke, ali je navela da fizičkog sukoba nije bilo jer su ga sprečili policajci koji su obezbeđivali predizborni skup naprednjaka.

U Boru će 20. juna biti održati vanredni lokalni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: