Keruša Mila spremna za operaciju

Keruša Mila je u dobrom zdravstvenom stanju i posle mesec dana lečenja potpuno se oporavila i spremna je da započne pripreme za operaciju ugradnje proteza.

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2010.

14:18

Default images

Posle mesec dana lečenja i zdravstvene nege, Mila se potpuno oporavila, a izlečena joj je i upala pluća, koja je nastala kao posledica nekretanja.

Stalno previjanje i bandažiranje nogu omogućuje psu da lagano šeta, što veoma pozitivno utiče na njeno raspoloženje, a telesna težina joj se uvećala za 4,5 kg pa sad teži 20 kg.

Iz veterinarske ustanove "Beograd" poručili su da je Mila sada spremna za vakcinaciju i druge pripreme koje će joj omogućiti dobijanje neophodnih dokumenata za eventualni odlazak na operaciju u inostranstvo, a da je njeno dobro zdravstveno stanje omogućilo pripreme za operaciju ugradnje proteza.

Konačnu odluku o tome ko će i gde operisati Milu doneće Stručna komisija sektora zoohigijene Sekretarijata komunalnih poslova.

Najozbiljnija opcija, koja je do sada razmatrana, je operacija u specijalizovanoj klinici u Nemačkoj, u međuvremenu, pomoć su ponudile još neke inostrane klinike, a razmatra se i mogućnost operacije u Srbiji, koja bi Milu rešila dodatnog napora putovanja.

Mila je u Veterinarsku ustanovu "Veterina Beograd" dovedena 26. aprila nakon što je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naložio toj ustanovi da preuzme brigu o keruši.

"Veterina Beograd" primila je kerušu u trenutku kada je bila u veoma teškom zdravstvenom stanju, jer se ispostavilo da je pored povreda nogu, preživela infarkt i dobila upalu pluća, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: