Tadić će biti pozvan u Ovčaru?

Hrvatski predsednik Ivo Josipović će tokom boravka u BiH, danas i sutra, obići i mesta gde su tokom rata počinjeni zločini nad Hrvatima, Srbima i Bošnjacima.

Izvor: B92

Subota, 29.05.2010.

13:50

Default images

Josipović je izrazio uverenje da će doći vreme kada će u Ovčaru pozvati i predsednika Srbije Borisa Tadića.

On je povodom sto dana svog mandata na mestu predsednika Hrvatske, u intervjuu TV Nova, svojim najvećim uspehom označio "širenje atmosfere poverenja i prijateljstva u regiji".

Hrvatski predsednik je posebno izdvojio svoju raniju posetu Sarajevu i dodao da će i planirani obilazak tri mesta stradanja u BiH, u nedelju, "značiti otvaranje dobrog pozitivnog dijaloga".

On je potvrdio da će tom prilikom sa njim biti i predsednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik, a na novinarsko pitanje da li je pozvao predsednika Tadića da poseti Ovčaru, hrvatski predsednik je rekao "da će sigurno doći vreme da se i o tome razgovara".

"Sigurno će doći vreme da i o tome razgovaramo. Sve je stvar procesa. Mislim da je vreme u politici vrlo važan faktor. Treba stvoriti atmosferu sa svih strana", kazao je Josipović odgovarajući na primedbu da je takav poziv Tadiću do sada više puta upućivan, ali da mu se on nije odazvao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: