"Oraskom telekom" ima velike šanse

Ministarka Jasna Matić ocenila je da egipatski operator ''Oraskom telekom'' ima veoma realne šanse da pobedi na tenderu za prodaju dela akcija "Telekoma".

Izvor: Tanjug

Subota, 29.05.2010.

12:04

Default images

Vlasnik "Oraskom telekoma" je pre dva meseca, prilikom posete egipatske privredne delegacija Beogradu, izneo svoju nameru da učestvuje na tenderu.

Govoreći o sastanku sa ministarkom za međunarodnu saradnju Egipta Fejzom Abulnaga, Matićeva je navela da je Abulanga prenela interesovanje njihovog operatora ''Oraskom telekoma'' da bude prisutan na našem tržištu.

"Oraskom telekom" namerava da se pojavi na tržištu prvenstveno kroz proces kupovine ''Telekoma''.

"Mislim da je njihova namera zaista ozbiljna. 'Oraskom' je ozbiljna firma i mi možemo samo biti zadovoljni što će postojati oštra konkurencija pri kupovini našeg nacionalnog operatora'', naglasila je Matićeva posle svečanog otvaranja četvrte Srpske informatičke olimpijade u Privrednoj komori Srbije.

Matićeva je podsetila da je vlasnik egipatskog operatora naglasio da ''ovaj put neće dozvoliti da ga neko drugi pobedi kao što mu se desilo kada je učestvovao na tenderu za prodaju 'Mobtela' kada je 'Telenor' ponudio veću cenu''.

Egipat je postigao uspeh u razvoju informacionih i komunikacionih tehnologija, a Oraskom je značajna kompanija koja prisustvuje u velikom broju zemalja, između ostalog u Italiji i Grčkoj, navela je ona.

Pored 'Oraskom telekoma'', i 'Dojče telekoma' o kome se najviše priča, za kupovinu državnog dela akcija kompanije 'Telekom Srbija', zainteresovani su i drugi operateri kao što je turski 'Turk' ili španska 'Telefonika', zaključila je Matićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: