Pajtić: Podržati izgradnju tunela

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozvao je ambasadore zemalja Evropske unije da podrže projekat izgradnje tunela kroz Frušku goru.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.05.2010.

15:22

Default images

Na konferenciji za novinare nakon razgovora sa delegacijom ambasadora zemalja EU u Beogradu Pajtić je rekao da je taj tunel od izuzetnog privrednog i ekološkog značaja.

Dodao je da je u razgovoru sa ambasadorima lobirao za taj projekat, kao i za neke druge infrastrukturne projekte u Vojvodini.

Naveo je da je najznačajniji infrastrukturni projekat ove godine u pokrajni izgradnja stalnog drumsko-železničkog mosta u Novom Sadu, na mestu gde se nalazio Žeželjev most, koji je srušen u NATO bombardovanju 1999. godine.

Pajtić je rekao da je u Vojvodinu od 2000. godine investirano više od pet milijardi evra iz inostranstva, a da više od 80 odsto od ukupno 200 kompanija dolazi sa prostora EU.

On je pozvao evropske kompanije da nastave da ulažu kapital u Vojvodinu jer je pokrajinska vlast, kako je rekao, "odgovorna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: