Sastanak o nasilju na stadionima

U Beogradu počeo dvodnevni sastanak Stalnog komiteta Saveta Evrope za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima (T-RV).

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2010.

14:28

Default images

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković smatra da je održavanje ovog sastankam, na kojem učestvuje 41 zemlja, izuzetno značajno.

Resorna ministarka je podsetila da je ovo jubilarni 30. sastanak T-RV komiteta - tela Saveta Evrope koje se bavi prevencijom nasilja na sportskim borilištima i okuplja veliki broj eksperata za ovu oblast iz cele Evrope.

"Beograd ima čast da organizuje sastanak u godini obeležavanja 25. godišnjice tragedije na briselskom stadionu Hejsel, kada je život izgubilo 39 navijača", istakla je Samardžić-Markovićeva na konferenciji za novinare u hotelu "Zira".

Kako je naglasila, cilj ovog sastanka je razmatranje najnovijih preporuka Saveta Evrope koje se tiču bezbednosti stadiona i sportskih događaja u celini.

"Srbiji izuzetno mnogo znači ovakav vid saradnje sa Savetom Evrope. Preporuke koje se, primera radi, tiču korišćenja pirotehničkih sredstava, infrastrukturnih standarda, kao i prisustva redara na stadionima od velikog su značaja za bezbednost sportskih događaja", istakla je Samardžić-Markovićeva.

Ambasador Belgije u Beogradu Denis de Hauler pozvala je sve zemlje Evrope na još "čvršću saradnju" u obasti borbe protiv nasilja u sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: