Subotica:Parać predsednik Skupštine

Odbornici Skupštine Subotice izabrali su Slavka Paraća (DS) za novog predsednika lokalnog parlamenta.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2010.

13:52

Default images

Čaba Šepšeiji iz Demokratske stranke vojvođanskih Mađara biće njegov zamenik.

Vladajuća većina u gradskom parlamentu je proširena i odbornicima Demokratske stranke Srbije, a došlo je i do zamene članova u upravnim odborima javnih preduzeća, koji su bili iz redova Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora.

Sada novu koaliciju, koja praktično funkcioniše od 1. februara, čine stranke okupljene oko bloka "Za evropsku Suboticu", Demokratska stranka vojvođanskih Mađara i Demokratska stranke Srbije, dok će u radu gradskog parlamenta "pomagati" odbornici SPS-a i Bunjevačke stranke Vojvodine.

Opozicioni blok čine narodnjaci, radikali i Savez vojvođanskih Mađara.

Gradski parlament u Subotici, koji ima 67 odbornika, od 1. februara bio je bez predsednika Skupštine, posle ostavke Jene Maglaia iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić je izjavio, posle izbora predsednika Skupštine, da će rad parlamenta biti mnogo efikasniji, a predsednik odborničke grupe DSS Bogdan Laban je istakao da je ta stranka odlučila da uđe u koaliciju na lokalnom nivou da bi se deblokirao rad skupštine, pred kojom stoji mnogo zadataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: