Ljajić: Pomoć za najugroženije

Ministar rada Rasim Ljajić kaže da će postizanje sporazuma sa MMF omogućiti realizaciju paketa socijalne pomoći u vrednosti od milijardu i 450 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.05.2010.

13:01

Default images

On je rekao da će biti izdvojeno 252 miliona dinara za narodne kuhinje - 69 postojećih i 10 novih.

Takođe će biti odvojen 131 milion dinara za 53.300 lanč paketa osnovnih životnih sredstava i higijenske pakete za stara lica i seoske porodice.

Predviđena je i pomoć porodicama koje su u takozvanoj sivoj liniji siromaštva, odnosno one koje su siromašne ali ne ispunjavaju uslove za dobijanje socijalne pomoći i za tu namenu biće odvojeno 100 miliona dinara.

Takođe je predviđeno i 400 miliona dinara za socijalne usluge na lokalnom nivou u 48 najnerazvijenijih opština što podrazumeva pomoć u kući, osnivanje gerontoloških centara i pomoć deci sa smetnjama u razvoju.

Pored toga, ova sredstva treba da doprinesu da se u potpunosti pokriju predviđeni dečji dodaci i porodiljske naknade za koje svake godine nedostaje oko 500-600 miliona dinara, naveo je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: