Vučić: Skandalozna presuda za kofer

Funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić ocenio je da je presuda u aferi Kofer skandalozna i besramna jer su, kako je kazao, izuzeti zakoniti trasnskripti razgovora.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.05.2010.

12:54

Default images

"Ovo je skandal neviđenih razmera u srpskom pravosuđu, jer nikada na sramniji i skandalozniji načini ni jedna presuda nije bila doneta“, rekao je Vučić.

On je naveo da se nikada nije dogodilo da sudija izdvoji iz spisa zakonite transkripte prisluškivanih telefonskih razgovora, kao i da se nikad nije desilo da se tužilac ne žali na takvu odluku sudije.

"Postoje optuženi za izvršnje krivičnog dela, jasna optužnica, transkripti prisluškivanih telefonskih razgovora u skladu sa zakonom, sve je dostavljeno u spise, postoji dokazni predmet - kofer sa novcem i mi sad pitamo gde je i ko je to dogovorio takvu presudu", rekao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a je upitao ko je od političara učestvovao u nameštanju te presude, da li je reforma pravosuđa imala svoje učesnike i da li su se sedam dana pre te presude na Paliću sastali advokati odbrane i tužilac.

Viši sud u Beogradu je 21. maja oslobodio bivšeg viceguvernera Narodne banke Srbije Dejana Simića i funkcionera Socijalističke partije Srbije Vladana Zagrađanina, koji su bili optuženi za uzimanje mita radi vraćanja dozvole za rad Kreditno-eksportnoj banci.

Presudu je, nakon četiri i po godine trajanja postupka, izreklo sudsko veće kojim je predsedavao sudija Danko Laušević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: