Popović: Subotić nije davao novac

Nenad Popović (DSS) odbacuje optužbe Stanka Subotića da su funkcioneri stranke uzimali novac od njega, ali je zatražiio da nadležni organi provere te tvrdnje.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.05.2010.

12:15

Default images

Subotić je u svedočenju koje je dostavio tužilaštvu za organizovani kriminal naveo da je DSS-u za predizbornu kampanju dao 500 000 evra.

"Ono što mogu da kažem ispred DSS-a je da je to bezočna laž, da je bilo koji dinar dao DSS-u“, kaže Popović.

Gostujući u "Kažiprstu“ potpredsednik DSS-a je rekao da nisu tačni navodi Stanka Subotića da je u procesu privatizacije "Novosti" davao novac Dejanu Mihajlovu i Aleksandru Nikitoviću, koji su ga zatim davali Draganu Jočiću, Radetu Bulatoviću, Predragu Bubalu i Vojislavu Koštunici za funkcionisanje stranke.

B92: Šta je, po vašem sudu, pozadina pisama Stanka Subotića?

Popović: Sigurno da je to lični motiv, jer je u vreme vlade Vojislava Koštunice on dospeo na crvenu Intepolovu poternicu.

B92: 2008. kada je vlada Koštunice već bila odlazeća?

Popović: Ali verovatno su svi...

B92: A pre toga je sve stajalo u fioci, dok Insajder nije počeo o tome?

Popović: Ja ne pratim hronike, ali ako je neko stavljen na crvenu Interpolovu poternicu 2008. godine, verovatno su svi istražni postupci bili godinu, dve, tri ranije.

Popović je odbacio i navode da su tajkuni imali uticaj na Vladu Vojislava Koštunice i da bez Milana Beka nije mogla da se završi nijedna privatizacija preduzeća u zemlji.

"Na moje stranačke kolege nikada nijedan biznismen ili tajkun nije mogao da utiče, to odgovorno tvrdim. Najskromniji čovek u Srbiji koga ja znam je Vojislav Koštunica“, kaže Popović.

Govoreći o stanju u stranci, Popović je rekao da se ne slaže sa tvrdnjama bivšeg stranačkog kolege Dragana Šormaza o tome da je stranka potpuno liderska i da sve zavisi od Koštunice, koji nije spreman na promene.

“Hajte ovako da postavim pitanje: Da imate glavnog menadžera, ono što se zove na čelu svoje kompanije, da li bi ta kompanija bankrotirala ili išla napred? Ne može da se poredi privreda, biznis sa partijama i njihovim programima. Ne može jedini cilj partija da bude vlast, valjda je pre svega ideologija i program“, objašnjava on.

Prema Popovićevim rečima DSS i sa naprednjacima i Novom Srbijom ima korektan odnos, a sporazum koji Velimir Ilić ima sa SNS-om ne predstavlja problem u saradnji.

DSS najavljuje da će u nedelju predstaviti svoj ekonomski program koji građanima, vladi, ali pre svega mladima, nudi zapošljavanje i razvoj domaće privrede i očekuje da skupu prisustvuju i Tomislav Nikolić i Velimir Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: