"Orion" novi operater u telefoniji

Kompanija "Orion telekom" postala novi operator fiksne bežične telefonije i Interneta u Srbiji, izjavio generalni direktor te kompanije Slobodan Đinović.

Izvor: B92

Sreda, 26.05.2010.

22:57

Default images

Kompanija je nastala objedinjavanjem tri operatora - "Sezampro", "NeobiNet" i "Media vorks".

Đinović je kazao da će kompanija svoje usluge najpre ponuditi u Beogradu i prigradskim naseljima, u junu u većim gradskim centrima, a do kraja godine i u najruralnijim oblastima u Srbiji.

Naveo je da će kompanija "Orion Telekom" građanima nuditi pakete usluga koji obuhvataju fiksni telefon i pristup Internetu.

"Uz neke pakete usluga korisnici će moći i da dobiju besplatan pristup Internetu određene brzine", rekao je Đinović, kao i da su usluge namenjene korisnicima koji imaju dvojne linije, kao i korisnicima sa posebnim potrebama.

Cilj ove akvizicije, čija je vrednost 22 miliona evra, jeste formiranje jedinstvene kompanije koja je predominantno usmerena na komercijalno tržište i koja sada ima više od 70.000 korisnika, istakao je Đinović.

Prema njegovim rečima, spajanje manjih firmi je dovelo do ukrupnjavanja tržišta, objedinjavanja iskustva i infrastrukture.

Na ovaj način je stvorena pretpostavka da se završi posao koji je započet dobijanjem licence za drugog operatora bežične fiksne telefonije, koja je u maju 2009. godine dodeljena kompaniji "Media vorks", istakao je Đinović.

Prema Đinovićevim rečima, kompanija "Orion Telekom" planira da u narednih pet godina uloži još oko 50 miliona evra na tržište telekomunikacija u Srbiji, ali i u regionu.

Državni sekretar u Ministarstvu za telekomunikacije i informaciono društvo Božidar Laganin je ocenio da će novi operator doprineti liberalizaciji tržišta telekomunikacija u Srbiji.

"To znači da će oni problemi da kojima se suočavaju fizička i pravna lica u Srbiji, kao što je problem dvojnika ili nedostatka tehničkih uslova, moći lakše da se prevaziđu", naveo je Laganin.

S druge strane, investicija kompanije "Orion telekom", koja u punom obimu iznosi oko 70 miliona evra, omogućava oko 240 novih radnih mesta i na taj način ukazuje na izuzetan potencijal tržišta telekomunikacija u zemlji, rekao je Laganin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: