Pomoć stiže dok klizište preti

Klizište i dalje preti Trgovištu. Novac od prodaje imovine stečene kriminalom prvi put upotrebljen za pomoć ugroženima.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2010.

18:24

Default images

Sanacija klizišta još nije počela. U međuvremenu, u Trgovište stiže humanitarna pomoć, a prvi put deo novca za pomoć ugroženima obezbeđen prodajom imovine stečene kriminalom.

Plan hitne sanacije klizišta koje može da izazove nove poplave još većih razmera, stručnjaci CIP-a dostavili su opštinskoj upravi. Ipak, kako kažu u opštini, početak radova čeka na dolazak predstavnika CIP-a u Trgovište.

U međuvremenu, država i organizacije pokušavaju da ugroženima dopreme sve vrste pomoći - od novčane, preko one u hrani, odeći, materijalu i higijenskim paketima.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen uručio je Trgovištu pomoć od tri miliona dinara od Direkcije za oduzetu imovinu.

Direkcija je izdvojila još pet miliona za rad narodnih kuhinja na jugu Srbije.

Žitelji Trgovišta koji su u poplavi izgubili sve, za B92 kažu da očekuju da im pomoć što pre bude uručena, a pojedini i sumnjaju u način na koji će im pomoć biti podeljena.

Dok je državni sekretar Slobodan Homen razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, ispred opštine su se okupili i bivši radnici “Koštane”, koji su pre šest godina od vlasnika linearno dobili po 14 000 dinara, a sada rešenjem suda, moraju da vrate i po 100 000 dinara.

Homen kaže da je očigledno u pitanju prevara vlasnika Koštane. On je okupljenim radnicima obećao da će preko sudskog nadzora proveriti na koji način su donete presude protiv njih.

Za najsiromašniju opštinu na jugu Srbije do sada je prikupljeno 23 miliona dinara za sanaciju poplavljenog područja. A samo sinoć je stiglo 15 šlepera humanitarne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: