Vodovod trpi štetu zbog krađa

Beogradskom Javnom preduzeću vodovod i kanalizacija je tokom prošle godine učestalim krađama naneta šteta od 12 miliona dinara.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2010.

18:01

Default images

Tokom 2009. godine odneto je 429 slivničkih rešetaka, 154 kanalizaciona poklopaca i oko 250 poklopaca sa vodovodnih šahtova, saopšteno je iz tog preduzeća.

Ove godine, do polovine maja, ukradena su 42 poklopca kanalizacionih šahtova.

"Svakodnevno se događaju krađe poklopaca šahtova, slivničkih rešetaka i hidranata", saopšteno je iz beogradskog vodovoda.

Dodaje se i da u proseku dnevno nestanu tri slivničke rešetke i jedan kanalizacioni poklopac, što predstavlja godišnju štetu od deset miliona dinara i više.

Osim poklopaca, rešetki i hidranata, prošle godine ukraden je i jedan od tri bronzana elementa sa Skadarlijske česme, koja predstavlja jedinstven kulturno-istorijski spomenik.

Beogradski vodovod i kanalizacija pozvao je građane da informacije o krađama što pre dostave Kontakt centru na broj telefona 011/ 3606-606 ili nadležnim organima Gradske uprave.

"Vlasnike otpada i stovarišta upozoravamo da ne otkupljuju predmete na kojima je označeno da pripadaju objektima javnih komunalnih preduzeća Beograda i da obaveste policiju, u slučaju da im se obrate osobe koja prodaju ukradene predmete", zaključuje se u saopštenju.

Protekle nedelje pažnju javnosti privukle su krađe biste dečaka sa Čukur česme na Dorćolu, i bronzanih golubova na Kalemegdanu.

Skulpture su pronađene na otpadima u naselju Krnjača i na Zrenjaninskom putu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: