Onkološko odeljenje za Mitrovicu

Verica Kalanović kaže da je u planu da sledeće godine iz NIP-a budu izdvojena dodatna sredstva za izgradnju onkološkog odeljenja u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.05.2010.

17:30

Default images

"Sledeće godine planiramo dodatna sredstva za stvaranje svih uslova za osnivanje onkološkog odeljenja“, navela je ministarka za NIP.

“O opredeljenom novcu govorćemo kada budemo videli projektnu dokumentaciju", rekla je Kalanovićeva u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je podsetila da je Kosovo i Metohija, prema statističkim podacima, prostor sa najvećim brojem obolelih od raka i da se mora hitno odgovoriti na taj izazov.

Ministarka za NIP je u u severnom delu Kosovske Mitrovice o ovom pitanju razgovarala sa direktorom Zdrastvenog centra dr Milanom Jakovljevićem.

Kalanovićeva je u izjavi novinarima istakla da je na Kosovu i Metohiji 236 milona dinara opredeljeno za realizaciju različitih projekata i da ta sredstva mogu biti značajno veća ako bude dobrih projekata.

Ona je obišla dva bolnička bloka u Kosovskoj Mitrovici, koja se rekonstruišu sredstvima iz NIP, rekavši da je za te potrebe izdvojen 51 milion dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: