Tijanić: Rešenje tražiti s Vladom

Generalni direktor RTS-a Aleksandar Tijanić poručio je radnicima RTV Priština da će im odmah uplatiti zaostale zarade ukoliko prekinu štrajk glađu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.05.2010.

17:11

Default images

U telefonskom obraćanju radnicima RTP, koje je prenela TV Most iz Zvečana, Tijanić je radnicima u štrajku rekao da rešenje problema statusa potraže u dogovoru sa Vladom.

Prema Tijanićevim rečima, odlukom Upravnog odbora radnici RTP-a nisu više u sastavu RTS-a.

Zdrastveno stanje pojedinih radnika Radio televizije Priština, koji zbog nerešenog statusa štrajkuju glađu četvrti dan, pogoršano je, izjavio je lekar Dragoljub Lazarević koji je obišao štrajkače.

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije u potpunosti podržavaju zahteve radnika RTP-a.

Oko 150 radnika RTP u Zvečanu, Šilovu i Gračanici, koji su 18. maja započeli štrajk, zahtevaju rešenje statusa i isplatu zaostalih plata.

Predstavnike štrajkačkog odbora juče niko nije primio u Vladi Srbije, tako da se oni i danas tamo nalaze u nadi da će o svojim problemima razgovarati sa predstavnicima Vlade i RTS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: