Ignjatović: Potraga za Mladićem

Predsednik Saveta za saradnju s Haškim tribunalom Dušan Ignjatović kaže da inicijativa Mladićeve porodice da se proglasi mrtvim neće uticati na obaveze Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.05.2010.

13:07

Default images

"Takva inicijativa može da dovede do toga da eventualno porodica reši neke svoje imovinske probleme", izjavio je Ignjatović Radiju Slobodna Evropa.

Ignjatović je naglasio da je besmisleno dovoditi u vezu potragu za Mladićem koju sprovode organi države Srbije sa inicijativom njegove porodice.

"Proglašeno lice za umrlo ne znači da je umrlo. U velikom interesu Srbije je da se razreši pitanje Ratka Mladića, a to će se rešiti nepobitnim dokazom da je on mrtav ili njegovim lociranjem i hapšenjem bilo ovde ili bilo gde drugo. To se neće postići proglašenjem lica koje je nestalo za umrlo", rekao je Ignjatović.

Odgovarajući na pitanje da li inicijativa porodice Mladić govori da njegovi najbliži znaju nešto više od nadležnih, Ignjatović je takvu mogućnost opisao kao spekulaciju na koju "prosto ne zna šta bi odgovorio".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: