Dačić:Saradnja sa policijom Nemačke

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i potpredsednik nemačke savezne kriminalističke službe Jirgen Štok razgovarali su o zajedničkim projektima.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.05.2010.

12:58

Default images

Oni su najavili skoro potpisivanje Sporazuma o saradnji srpske i nemačke policije.

Dačić i Štok su ocenili da postojeću saradnju sa Euleksom na Kosovu i Metohiji u narednom periodu treba unaprediti, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Dačić je u razgovoru izrazio zadovoljstvo što je operativnom saradnjom policija dve zemlje realizovano više slučajeva u borbi protiv trgovine narkoticima, ilegalnih migracija i pranja novca.

On je izrazio zahvalnost zbog podrške nemačke strane reformskim procesima, kao i brojnim donacijama opreme neophodne za jačanje kapaciteta MUP-a Srbije.

Štok je naglasio da je MUP Srbije ključni partner nemačke policije u regionu i ocenio da je saradnja dve policije veoma uspešna, naglasivši da je regionalna i međunarodna saradnja koju naša policija potencira veoma važna.

"Kriminal u regionu povezan je s međunarodnim kriminalnim strukturama i zbog toga je značajno što je srpska policija lider u regionalnoj saradnji, jer samo zajedničkim radom možemo stati na put organizovanom kriminalu", rekao je Štok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: