Uhapšen za ubistvo porodice Roknić

Bivši policajac Željko Gojak (48), osumnjičen za ubistvo srpske porodice Roknić u karlovačkom naselju Sajevac 1991. godine, uhapšen je u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2010.

12:54

Default images

Gojak je uhapšen u svojoj porodičnoj kući u Karlovcu i sproveden je u zatvor u Remetincu, javila je Hrvatska televizija.

Potragu i poternicu za njim naložio Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, jer Gojak nije bio dostupan istražnim telima, a Državno odvetništvo RH je protiv njega predložilo određivanje pritvora.

Županijsko državno odvetništvo u Zagrebu podnelo je prošlog petka istražni zahtev protiv Gojaka zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

U Istražnom zahtevu se navodi da se sumnja odnosi na karlovačko naselje Sajevac kod Turnja za vreme ratnog sukoba 1991. godine, na liniji razgraničenja s okupiranim
teritorijem, a gde se osumnjičeni nalazio kao radnik Policijske uprave karlovačke.

On je osumnjičen da je sa više hitaca iz vatrenog oružja ubio Marka Roknića, njegovu 14-godišnju kćerku Danijelu i Markovu sestru Dragicu Ninković u njihovoj porodičnoj kući.

Državno tužilaštvo Hrvatske pokrenulo je istragu protiv Gojaka na osnovu informacija koje je dostavilo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije.

Slučaj Gojak je jedanaesti predmet u kome je Tužilaštvo za ratne zločine dostavilo informacije i dokaze Državnom tužilaštvu Hrvatske.

Dvoje preživelih članova porodice Roknić, supruga Branka i sin Nenad, koji žive u Srbiji, ranije su dali iskaz srpskom tužilaštvu za ratne zločine.

Posmrtni ostaci nastradalih članova porodice nedavno su ekshumirani sa groblja u Popović Brdu, nedaleko od Karlovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: