Velika policijska akcija u BiH

Na području BiH pretresene su 53 lokacije i uhapšeno je 45 osoba koje se sumnjiče za najteža krivična dela organizovanog kriminala.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 25.05.2010.

11:10

Default images

Načelnik Centra za javnu bezbednost Trebinja Goran Zubac rekao je da je u akciji "Trebišnjica", pretreseno 50 lokacija na području istočne Hercegovine i tri u Federaciji BiH.

Zubac je naglasio da u akciji, koja se izvodi po nalogu Tužilaštva BiH, učestvuje 500 policajaca, od čega više od 400 pripadnika MUP-a RS sa 100 vozila, te stotinak pripadnika MUP-a Federacije BiH.

"CJB Trebinje i Uprava kriminalističke policije MUP-a RS počeli su u novembru prošle godine akciju 'Trebišnjica', a prikupljanje dokaza trajalo je do maja", podsetio je Zubac.

On je rekao da je trebinjska policija u okviru ove akcije Tužilaštvu BiH podnela izveštaj o počinjenim krivičnim delima protiv 42 osobe koje se sumnjiče za organizovani kriminal, neovlašćeni promet opojnih droga i neovlašćeni promet oružja i vojne opreme.

Iz Tužilaštva BiH danas je saopšteno da je u više gradova u BiH u toku pretres objekata na više od 40 lokacija i hapšenje nekoliko desetina osoba osumnjičenih za organizovani kriminal.

Najviše aktivnosti sprovodi se na širem području Hercegovine, uključujući gradove Trebinje, Bileću, Stolac, Grude, kao i na lokacijama u drugim gradovima u BiH.

U akciji je uhapšena i jedan carinik iz Crne Gore koji ima i državljanstvo BiH, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: