Vozač zaspao, turisti poginuli

Šesnaest ljudi je poginulo, a 25 povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na jugu Turske, u blizini grada Antalija, izvestili su mediji.

Izvor: FoNet

Utorak, 25.05.2010.

09:10

Default images

Nesreća se dogodila kada je autobus, koji je prevozio ruske turiste, skrenuo s puta i upao u kanal gde se prevrnuo na krov, javio je Rojters.

Autobus se, kako javlja AP, survao nekih šest metara u korito jedne reke, a lokalne vlasti na koje se poziva televizija NTV su saopštile da je do nesreće došlo zato što je vozač zaspao za volanom.

Autobus je pošao iz mediteranskog letovališta Alanja, popularnog odmarališta ruskih i nemačkih turista, za Pamukkale, jedinstveni kaskadni vodopad blizu Denizlija u centralnoj Turskoj.

Tursku godišnje posećuje oko tri miliona ruskih turista. Početkom ovog meseca dve zemlje su, da bi podstakle turizam i biznis, potpisale sporazum o ukidanju viza za posete do 30 dana.

Saobraćajne nesreće u Turskoj svake godine odnesu na hiljade života najčešće zbog nepažljive vožnje i loših uslova na putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: