CG: Pobeda vladajućih stranaka

Na jučerašnjim lokalnim izborima u Crnoj Gori u 12 od 14 gradova, prema nezvaničnim rezultatima političkih partija, pobedile su stranke vladajuće koalicije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.05.2010.

07:57

Default images

Demokratska partija socijalista nije ostvarila apsolutnu većinu na lokalnim izborima u glavnom gradu Crne Gore, Podgorici, pokazuju nezvanični rezultati.

DPS je saopštila da je "i dalje najjača" partija u Podgorici, ali nije navela koliko je mandata osvojila u lokalnom parlamentu koji ima 57 odborničkih mesta.

Prema podacima Socijaldemokratske partije i ujedinjene opozicije, formiranje gradske uprave u glavnom gradu Crne Gore će zavisiti od socijaldemokrata.

Na osnovu 70 odsto obrađenih biračkih mesta u Podgorici, DPS je osvojila 28, ujedinjena opozicija 24, a SDP pet mandata, podaci su socijaldemokrata.

SDP večeras nije saopštio sa kim će formirati parlamentarnu većinu u glavnom gradu, ali je kao uslov za pregovore navela stranke i koalicije koje "poštuju državu Crnu Goru".

"Ključevi glavnog grada su u našim rukama", poručio je nosilac izborne liste SDP-a u Podgorici i potpredsednik Vlade Vujica Lazović na konferenciji za novinare, na kojoj je uz šampanjac proslavljen izborni rezultat te stranke.

Ujedinjena opozicija pozvala je SDP na pregovore o formiranju gradske vlasti, a jedan od čelnika opozicije Nebojša Medojević je izrazio nadu da će socijaldemokrate "odoleti pritiscima i odlučiti se za savez" sa opozicijom.

Medojević je ocenio da su rezultati izbora pokazali da je "model" ujedinjene opozicije dao rezultat i da "postoji demokratska i građanska" alternativa vlasti.

U Crnoj Gori su u nedelju održani izbori u 14 od 21 opštine.

U 12 od 14 gradova većinu su osvojile stranke vladajuće koalicije, dok je opozicija pobedila u Plužinama i Pljevljima, pokazuju nezvanični rezultati izbora iz izbornih štabova.

DPS je ocenila da je "popravila" rezultat u svim gradovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: