Prva narodna kuhinja u Metohiji

U povratničkom selu Vidanje kod Kline, otvorena je prva narodna kuhinja u Metohiji.

Izvor: B92

Nedelja, 23.05.2010.

18:27

Default images

U njoj će po jedan obrok dnevno dobijati 250 socijalno ugroženih ljudi iz 13 sela opština Klina i Istok.

Radi se uglavnom o srpskim povratnicima. Njihov broj se u opštini Klina poslednjih dana uvećao za 17 porodica, kojima su u selu Dolac podeljeni ključevi novih kuća.

Povratnici u selima oko Kline i Istoka su bez posla i osnovne egzistencije. Svaka pomoć im dobro dođe, naročito starijim osobama. Na hranu su do sada davali sve što su imali. Za druge potrebe novac im nije ostajao.

Narodnu kuhinju i pekaru u selu Vidanje organizovala je nevladina organizacija "Majka devet Jugovića" i Eparhija raško-prizrenska.

Svetlana Stević kaže da je ovo šesta narodna kuhinja koju organizuje na Kosovu.

Istovremeno sa otvaranjem narodne kuhinje, u selu Dolac kod Kline povratnicima su podeljeni ključevi 17 novoizgrađenih kuća.

Povratnicima je kuće izgradilo Ministarstvo za povratk i zajednice.

Povratak u Dolac je jedna od akcija druge faze povratka i integracije raseljenih. U drugoj fazi treba očekivati povratak na Kosovo 210 srpskih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: